Spaardoelen 2018

maandag 16 juli 2018

De plannen voor 2018-2019 zijn we natuurlijk al een tijd mee bezig. We hebben zeker nog hulp nodig voor de realisatie van de doelen. Omdat we vaker de vraag krijgen of mensen nog iets voor ons kunnen doen hebben we nu meer van onze doelen op papier gezet. Onderstaand een lijstje met projecten en doelen waar we op dit moment mee bezig zijn en ieders hulp goed bij kunnen gebruiken: 

1. EXTRA LAND NAAST DINKA SCHOOL
Voor uitbreiding van faciliteiten, meer ruimte voor onze moestuin, land voor onze koeien etc.

Nog nodig voor uitbreiding van ons terrein: € 5.000,-

2. SCHOOLBUS 5
Om de groeiende groep leerlingen vanuit omliggende steden/dorpen op tijd naar onze school te halen en brengen hebben we nog een bus nodig. Wij danken alvast Kringloopwinkel Recylcing Westland en Stichting Pieter Bastiaan voor hun steun en sparen door voor de vijfde school bus voor eind 2018.

Op dit moment hebben we nog een tekort van € 7.350,- voor een extra schoolbus.

3. ENTRÉE
De entree van Dinka School moet opgeknapt worden voor meer veiligheid doormiddel van een muur. Ook willen wij een parkeerplaats creeren voor de bussen zodat deze niet in de modder gewassen worden. En willen we graag het entree huisje opknappen.
Wij danken alvast Stichting XOPX, en Meneer en Mevrouw Poustochkine en Kringloopwinkel De Kring Reeuwijk en alle mensen die na het zien van de Grenzeloos verliefd uitzending op Net5 hebben gedoneerd, de opbrenst van het feest van Marci uit Wassenaar, de donatie van de vrijwilligers van Juli van Bouworde uit Belgie en Up Africa maar we sparen nog verder.

Wij hebben nog een tekort van € 4.236,-

NIEUW PROJECT: SPAREN VOOR SOLAR EURO 27.500
Elektriciteit is op ons complex een noodzakelijk goed. Het is nodig om te kunnen koken, veiligheid, verlichting en communicatie mogelijk te maken. Voor de computers waarop onze leerlingen les krijgen en voor de lichten 's avond, in de kinderkamers van de kinderen die bij ons op school wonen. Om voldoende elektriciteit te verzamelen zouden we graag een aantal eigen zonnepanelen willen installeren in de vorm van een SOLAR UNIT. Zo kunnen we, na installatie, onze eigen stroom opwekken en zijn we niet meer afhankelijk van (dure en onbetrouwbare) elektriciteit die wordt geleverd via het Tanzaniaanse lichtnet.

Graag danken wij alvast Haëlla Stichting voor hun mooie donatie maar we sparen graag verder.
Op dit moment hebben we nog een tekort van €25.000,- voor deze unit.

Update met dankwoord - juli 2018

dinka-team.jpgmaandag 09 juli 2018

Lieve vrienden, sponsors en vrijwilligers van DINKA, 

Wij willen jullie namens het bestuur van Stichting Dinka en Erick en Kimberly van Dinka School in Tanzania heel veel danken voor jullie enorme steun ieder jaar. 

We hebben inmiddels een team van 31 mensen waaronder leerkrachten, chauffeurs voor de schoolbussen, tuinmannen, bewaking, mama's die voor de kinderen zorgen die bij ons wonen, schoonmaaksters en koks. Er gaan in totaal 130 kinderen naar Dinka School waarvan 26 permanent bij ons verblijven. In 2014 begonnen we met slechts 14 kinderen en we groeien nog steeds. 

Kinderen die naar Dinka School komen, genieten kwaliteitsonderwijs wat in Tanzania nergens anders op deze manier voorkomt. Kinderen krijgen naast het gewone onderwijs vele extra's zoals bijvoorveeld ook Franse lessen, ICT lessen, muzieklessen, tuinieren, drama lessen etc. Wij proberen zoveel mogelijk verschillende projecten te ontwikkelen binnen de school zodat de kinderen zeer breed opgeleid worden op allerlei gebied. Kinderen krijgen dus naast de gewone lessen ook de mogelijkheid hun talenten te ontwikkelen. Ze leren piano spelen, fluiten of gitaar spelen, voetballen, basketballen, tennissen, hockey etc. Als ze van de basisschool af komen spreken ze drie talen (Swahili, Engels en Frans). Ze kunnen met de computer werken, weten zich te presenteren en hebben geleerd zelfvertrouwen te hebben en in zichzelf te geloven. 

We zijn enorm trots op wat we in de afgelopen 4,5 jaar hebben bereikt en gaan vol goede moed verder om nog veel meer kinderen een sterke basis mee te geven. Onze eerste groep 7 heeft de beste cijfers voor de eerste overheidsexamens in de regio behaald met op nummer 1 uit 22 scholen een van onze jongens!

Dit alles mede dankzij jullie steun en niet aflatend vertrouwen in ons project. 

Vriendelijke groet, 

Erick Pownall en Kimberly Zandvliet 
Dinka School 
Tanzania 

Sponsoren van Dinka School - Bedankt!!!

sponsoren-bedankt.jpgdonderdag 31 mei 2018

Graag willen we de volgende bedrijven, stichtingen en personen nog een keer extra bedanken voor hun bijdrage aan ons project. We noemen ze in willekeurige volgorde:

SCHOOL BUS 4

Wij willen graag een groep van geweldige sponsors bedanken voor onze vierde school bus voor Dinka School. Stichting Jong en het Wim Tijhaar Educatie fonds en Stichting Mebi en Hofstee stichting en STHERK foundation en de Johanna Donk- Grote stichting en onze vrijwilliger Jan van Wieringen - Nogmaals enorm veel dank voor jullie enorme steun!

BIBLIOTHEEK KASTEN

Wij willen graag het Maria Stroot fonds bedanken voor de sponsoring van de kasten voor in onze bibliotheek. 

SPEELTUIN EN BESTRATING

Wij willen graag de Stichting Taka Tuka Foundation en Stichting kinderfonds van Dusseldorp enorm bedanken voor de grote donaties voor de nieuwe speeltuin en de bestrating.

ONDERHOUD DINKA SCHOOL

Wij willen ook graag Stichting Benveh enorm veel danken voor hun grote donatie voor het onderhoud van Dinka School!!

LAND (EIGEN GROND UITBREIDING)

Wij willen ook graag de STHERK foundation heel veel bedanken voor de donatie voor de aankoop van extra land naast Dinka School! En de donatie voor exploitatie van de school met de “vrienden van STHERK” en de vliegticket van Erick Pownall, de projectmanager van Dinka School voor overleg met het Stichting Dinka bestuur.

MARKETING VAN DINKA SCHOOL IN TANZANIA

Wij willen graag het Aannemersbedrijf Haaglanden en Stichting Kroon bedanken voor de bijdrage en jaarlijkse donatie voor de Marketing van Dinka School.

CEMENT BANKJES

Wij willen graag de Sint-Jozefkerk en Stichting Tiny en Anny van Doorne Fonds en de St. Bonifaciusschool enorm bedanken voor de donaties voor de cement bankjes!

SCHOOLLEIDING T-SHIRTS 

ABA- REKLAME uit Leiden sponsorde deze geweldig mooie T shirts begin 2018! 
Woorden schieten tekort om onze dankbaarheid te tonen, maar we proberen het toch: Namens alle kinderen, medewerkers en oprichters, BEDANKT VOOR ALLES!