Uitzending Grenzeloos verliefd met Erick en Kimberly

10jaargrenzeloosverliefd.jpgwoensdag 29 augustus 2018

Bekijk hier de aflevering van Grenzeloos Verliefd waarin Kimberly en Erick gevolgd worden door de camera's van Net5.

Bijna 10 jaar geleden zijn Erick en Kimberly voor de aflevering van Grenzeloos Verliefd gevolgd tijdens de eerste fase van hun relatie. Van deze serie over Nederlanders met een relatie in het buitenland is een vervolg gemaakt, Grenzeloos Verliefd - 10 jaar later! Het programma laat hele goed zien hoe Erick en Kimberly nu leven bij de Dinka School, het project wat zij samen gestart zijn in Tanzania. De hele uitzending waarin Erick en Kimberly in beeld zijn is gratis online terug te kijken: 

https://www.net5.nl/programmas/grenzeloos-verliefd/videos/eQTLIjxLT1f/10-jaar-grenzeloos-verliefd/ - Alleen te bekijken vanuit Nederland. 

Spaardoelen 2018

maandag 16 juli 2018

De plannen voor 2018-2019 zijn we natuurlijk al een tijd mee bezig. We hebben zeker nog hulp nodig voor de realisatie van de doelen. Omdat we vaker de vraag krijgen of mensen nog iets voor ons kunnen doen hebben we nu meer van onze doelen op papier gezet. Onderstaand een lijstje met projecten en doelen waar we op dit moment mee bezig zijn en ieders hulp goed bij kunnen gebruiken: 

1. EXTRA LAND NAAST DINKA SCHOOL
Voor uitbreiding van faciliteiten, meer ruimte voor onze moestuin, land voor onze koeien etc.

Nog nodig voor uitbreiding van ons terrein: € 5.000,-

2. SCHOOLBUS 5
Om de groeiende groep leerlingen vanuit omliggende steden/dorpen op tijd naar onze school te halen en brengen hebben we nog een bus nodig. Wij danken alvast Kringloopwinkel Recylcing Westland en Stichting Pieter Bastiaan voor hun steun en sparen door voor de vijfde school bus voor eind 2018.

Op dit moment hebben we nog een tekort van € 7.350,- voor een extra schoolbus.

3. ENTRÉE
De entree van Dinka School moet opgeknapt worden voor meer veiligheid doormiddel van een muur. Ook willen wij een parkeerplaats creeren voor de bussen zodat deze niet in de modder gewassen worden. En willen we graag het entree huisje opknappen.
Wij danken alvast Stichting XOPX, en Meneer en Mevrouw Poustochkine en Kringloopwinkel De Kring Reeuwijk en alle mensen die na het zien van de Grenzeloos verliefd uitzending op Net5 hebben gedoneerd, de opbrenst van het feest van Marci uit Wassenaar, de donatie van de vrijwilligers van Juli van Bouworde uit Belgie en Up Africa maar we sparen nog verder.

Wij hebben nog een tekort van € 4.236,-

NIEUW PROJECT: SPAREN VOOR SOLAR EURO 27.500
Elektriciteit is op ons complex een noodzakelijk goed. Het is nodig om te kunnen koken, veiligheid, verlichting en communicatie mogelijk te maken. Voor de computers waarop onze leerlingen les krijgen en voor de lichten 's avond, in de kinderkamers van de kinderen die bij ons op school wonen. Om voldoende elektriciteit te verzamelen zouden we graag een aantal eigen zonnepanelen willen installeren in de vorm van een SOLAR UNIT. Zo kunnen we, na installatie, onze eigen stroom opwekken en zijn we niet meer afhankelijk van (dure en onbetrouwbare) elektriciteit die wordt geleverd via het Tanzaniaanse lichtnet.

Graag danken wij alvast Haëlla Stichting voor hun mooie donatie maar we sparen graag verder.
Op dit moment hebben we nog een tekort van €25.000,- voor deze unit.

Update met dankwoord - juli 2018

dinka-team.jpgmaandag 09 juli 2018

Lieve vrienden, sponsors en vrijwilligers van DINKA, 

Wij willen jullie namens het bestuur van Stichting Dinka en Erick en Kimberly van Dinka School in Tanzania heel veel danken voor jullie enorme steun ieder jaar. 

We hebben inmiddels een team van 31 mensen waaronder leerkrachten, chauffeurs voor de schoolbussen, tuinmannen, bewaking, mama's die voor de kinderen zorgen die bij ons wonen, schoonmaaksters en koks. Er gaan in totaal 130 kinderen naar Dinka School waarvan 26 permanent bij ons verblijven. In 2014 begonnen we met slechts 14 kinderen en we groeien nog steeds. 

Kinderen die naar Dinka School komen, genieten kwaliteitsonderwijs wat in Tanzania nergens anders op deze manier voorkomt. Kinderen krijgen naast het gewone onderwijs vele extra's zoals bijvoorveeld ook Franse lessen, ICT lessen, muzieklessen, tuinieren, drama lessen etc. Wij proberen zoveel mogelijk verschillende projecten te ontwikkelen binnen de school zodat de kinderen zeer breed opgeleid worden op allerlei gebied. Kinderen krijgen dus naast de gewone lessen ook de mogelijkheid hun talenten te ontwikkelen. Ze leren piano spelen, fluiten of gitaar spelen, voetballen, basketballen, tennissen, hockey etc. Als ze van de basisschool af komen spreken ze drie talen (Swahili, Engels en Frans). Ze kunnen met de computer werken, weten zich te presenteren en hebben geleerd zelfvertrouwen te hebben en in zichzelf te geloven. 

We zijn enorm trots op wat we in de afgelopen 4,5 jaar hebben bereikt en gaan vol goede moed verder om nog veel meer kinderen een sterke basis mee te geven. Onze eerste groep 7 heeft de beste cijfers voor de eerste overheidsexamens in de regio behaald met op nummer 1 uit 22 scholen een van onze jongens!

Dit alles mede dankzij jullie steun en niet aflatend vertrouwen in ons project. 

Vriendelijke groet, 

Erick Pownall en Kimberly Zandvliet 
Dinka School 
Tanzania