Drumstel gedoneerd door Juul, Ruby en Lara!

woensdag 31 oktober 2018

Deze maand is bij de Dinka school een nieuwe donatie binnengekomen in de vorm van een drumstel. Ter uitbreiding van de instrumenten voor muziekles is dit een super aanvulling. Het is gedaan met de rust op school, maar de kinderen zijn er ontzettend blij mee. 

 

We willen Juul, Ruby en Lara graag bedanken voor hun donatie!

Uitzending Grenzeloos verliefd met Erick en Kimberly

10jaargrenzeloosverliefd.jpgwoensdag 29 augustus 2018

Bekijk hier de aflevering van Grenzeloos Verliefd waarin Kimberly en Erick gevolgd worden door de camera's van Net5.

Bijna 10 jaar geleden zijn Erick en Kimberly voor de aflevering van Grenzeloos Verliefd gevolgd tijdens de eerste fase van hun relatie. Van deze serie over Nederlanders met een relatie in het buitenland is een vervolg gemaakt, Grenzeloos Verliefd - 10 jaar later! Het programma laat hele goed zien hoe Erick en Kimberly nu leven bij de Dinka School, het project wat zij samen gestart zijn in Tanzania. De hele uitzending waarin Erick en Kimberly in beeld zijn is gratis online terug te kijken: 

https://www.net5.nl/programmas/grenzeloos-verliefd/videos/eQTLIjxLT1f/10-jaar-grenzeloos-verliefd/ - Alleen te bekijken vanuit Nederland. 

Spaardoelen 2018

maandag 16 juli 2018

De plannen voor 2018-2019 zijn we natuurlijk al een tijd mee bezig. We hebben zeker nog hulp nodig voor de realisatie van de doelen. Omdat we vaker de vraag krijgen of mensen nog iets voor ons kunnen doen hebben we nu meer van onze doelen op papier gezet. Onderstaand een lijstje met projecten en doelen waar we op dit moment mee bezig zijn en ieders hulp goed bij kunnen gebruiken: 

1. EXTRA LAND NAAST DINKA SCHOOL
Voor uitbreiding van faciliteiten, meer ruimte voor onze moestuin, land voor onze koeien etc.

Nog nodig voor uitbreiding van ons terrein: € 5.000,-

2. SCHOOLBUS 5
Om de groeiende groep leerlingen vanuit omliggende steden/dorpen op tijd naar onze school te halen en brengen hebben we nog een bus nodig. Wij danken alvast Kringloopwinkel Recylcing Westland en Stichting Pieter Bastiaan voor hun steun en sparen door voor de vijfde school bus voor eind 2018.

Op dit moment hebben we nog een tekort van € 7.350,- voor een extra schoolbus.

3. ENTRÉE
De entree van Dinka School moet opgeknapt worden voor meer veiligheid doormiddel van een muur. Ook willen wij een parkeerplaats creeren voor de bussen zodat deze niet in de modder gewassen worden. En willen we graag het entree huisje opknappen.
Wij danken alvast Stichting XOPX, en Meneer en Mevrouw Poustochkine en Kringloopwinkel De Kring Reeuwijk en alle mensen die na het zien van de Grenzeloos verliefd uitzending op Net5 hebben gedoneerd, de opbrenst van het feest van Marci uit Wassenaar, de donatie van de vrijwilligers van Juli van Bouworde uit Belgie en Up Africa maar we sparen nog verder.

Wij hebben nog een tekort van € 4.236,-

NIEUW PROJECT: SPAREN VOOR SOLAR EURO 27.500
Elektriciteit is op ons complex een noodzakelijk goed. Het is nodig om te kunnen koken, veiligheid, verlichting en communicatie mogelijk te maken. Voor de computers waarop onze leerlingen les krijgen en voor de lichten 's avond, in de kinderkamers van de kinderen die bij ons op school wonen. Om voldoende elektriciteit te verzamelen zouden we graag een aantal eigen zonnepanelen willen installeren in de vorm van een SOLAR UNIT. Zo kunnen we, na installatie, onze eigen stroom opwekken en zijn we niet meer afhankelijk van (dure en onbetrouwbare) elektriciteit die wordt geleverd via het Tanzaniaanse lichtnet.

Graag danken wij alvast Haëlla Stichting voor hun mooie donatie maar we sparen graag verder.
Op dit moment hebben we nog een tekort van €25.000,- voor deze unit.