Dinka School kan jouw hulp goed gebruiken. Kom daarom in actie. Je kunt van alles doen om geld in te zamelen voor een specifiek doel van jouw keuze. Lijkt het jou bijvoorbeeld leuk om een stapelbed te doneren? Zet dan je eigen actie op en vraag familie, vrienden en kennissen om jouw actie te sponsoren.

Start zelf een actie

Acties in het verleden

Benefiet concert 2016 - Via American School of The Hague

"Thank you so much for your generous donations towards the DINKA school. The benefit concert raised just over 1,000 Euro for the school!  Wow!!!  I am so grateful for each of you.  

I thoroughly enjoyed the opportunity to go to Tanzania and get to know the children and the teachers there.  It was nice to offer up the donations, teach and play with the children, give training to the teachers, start up a music program, and soak up the tropical beauty of of this part of Tanzania, and the vast savannah of the Serengeti, as well.

DINKA is anxious to use the donations to continue with the immediate needs of building desks for the teachers, to purchase a 3rd school bus, to build an administration building, and to build additional sleeping areas for the children who board. Obviously, our donations will not provide all of this, but I was pleased, nonetheless, to see how responsibly they are using the donations to improve the school facilities for the children and teachers.

Enjoy some pictures from the school and from our Safari, as well.

Thank you again for your support for this school and the amazing people in Tanzania!

Sincerely,"

Tera Schaumann

Klik hier voor de Spin for Life actie Aerofit 2015

De Spin-for-Life actie van Aerofit heeft € 7.335,20 opgeleverd voor de Dinka school! 

In september 2015 is daarvan een tweede schoolbus aangekocht!

Nogmaals dank namens iedereen hier in Tanzania!


Jaarlijks wordt er door sportschool Aerofit in Wassenaar de Spin for life marathon gehouden. Leden van de sportschool "spinnen" op de bekende spin-fietsen voor een goede gezondheid, maar eens per jaar ook voor het goede doel. Een jaarlijks wisselend goed doel, waarbij in 2015 Stichting Dinka is uitgekozen. 

In mei vindt deze sponsor-actie plaats, waarna het goede doel de opbrengst van deze actie ontvangt. 

Iedereen bij Stichting Dinka wenst de deelnemers heel veel succes bij de deelname aan de Spin-for-life actie!

Klik hier voor de DINKA kerstactie 2014

De opbrengst van onze Kerst actie 2014 : Euro 616,- 
Heel veel dank aan een ieder die ons heeft gesteund voor het nieuwe jaar ! Geweldige opbrengst !!


Beste allemaal,

Onze DINKA School in Tanzania heeft nog steeds de Euro’s hard nodig.

Wij willen alle kerken, scholen, verenigingen, clubs, winkeliers en horeca vragen om hun leerlingen, leden, klanten en gasten te motiveren 1 euro te doneren ten behoeve van onze kerst actie.

Natuurlijk hopen wij ook op gulle donaties van iedereen die het DINKA project in deze feestelijke December maand een warm hart toedraagt.

Wij wensen U en ieder die U lief is een hele fijne kerst toe en heel veel dank aan iedereen die DINKA in 2014 gesteund heeft.

DINKA een goede start geven voor 2015? Doneer 1 euro per maand voor het hele jaar 2015.

Euro 12,- per persoon zou een prachtige start zijn !!

IBAN: NL34 RABO 0120 1363 68 EUR
Ten name van Stichting DINKA

Klik hier voor de fietsactie Karen de Vries

Met deze actie heeft Karen € 4250,- opgehaald. Een fantastisch resultaat! De poort van de DINKA school kan nu gerealiseerd worden, wat zijn we blij!


Lieve familie, vrienden, collegae en bekenden,

Zoals een aantal van jullie weet, heb ik in 2010 het onzalige idee gekregen om op de fiets naar Santiago de Compostela (Spanje) te gaan en dit jaar gaat het gebeuren! 30 mei is het zover en stap ik op de fiets voor een tocht van ongeveer 2600 kilometer… Een fantastische uitdaging moet ik zeggen, zowel op sportief als mentaal gebied.

Los van de sportieve uitdaging wil ik aan deze fietstocht ook een andere prestatie koppelen,  namelijk sponsors vinden die mij voor 1 euro per te rijden kilometer willen steunen. Het geld dat ik op deze manier bij elkaar fiets gaat naar Stichting DinkaKids. Dit is een kleine particuliere instantie, opgezet door een dorpsgenootje, Kimberly Zandvliet. Zij heeft in Tanzania een project opgezet voor wezen en straatkinderen die niet naar school kunnen omdat er geen geld voor is. Zij is nu een aantal jaar bezig om met behulp van allerlei acties geld in te zamelen zodat er een school gebouwd kan worden. Dit jaar is het zover dat er een gebouw staat en nu wordt het zaak dat er middelen gekocht gaan worden om lessen te kunnen gaan geven en om materiaal, leerkrachten, elektriciteit, eten, drinken en water te kunnen betalen.

Niet alleen geld is welkom, ook trouwjurken die in de kast hangen en waar niets meer mee gebeurt zijn van harte welkom. Deze worden daar verhuurd en de inkomsten die ze daar mee genereren gaan voor een deel naar het schoolproject. Kijk op de site voor meer informatie: www.dinkakids.com! Genoeg reden dus om deze jonge mensen te helpen om hun ideaal waar te maken! Uw bijdrage kunt u storten op giro 7211443 tnv K.C.E. de Vries, Wassenaar, ovv DINKAKIDS. Als ik terug ben van deze bijzondere reis hoort u uiteraard wat ik bij elkaar gefietst heb  en natuurlijk hoop ik te kunnen melden dat er (minstens) 2600 euro op de rekening staat!

DE EERSTE 150 EURO (en dus kilometers) zijn al binnen, wie volgt?

Namens DINKAKIDS alvast heel hartelijk bedankt voor uw gulle bijdrage aan deze onderneming!

Karen de Vries

Bekijk een beknopt videoverslag van een fietstocht naar Santiago de Compostella

Fietsactie Karen

Klik hier voor de Run for Rio actie

De door Run for Rio georganiseerde 25 uur durende sportmarathon was zeker een succes te noemen!

25 sportverenigingen deden mee om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Dinka School in Tanzania. De uiteindelijke opbrengst was bijna 42.000 euro!!!

Dit betekent dat wij de gebouwen netjes kunnen afmaken, waterleidingen, riolering en afwatering kunnen leggen en de bibliotheek en sportvelden kunnen realiseren. Dan kunnen we hoogstwaarschijnlijk begin 2014 open voor de eerste 150 betalende leerlingen & wees- en straatkinderen!

Van het begin met een vlaggenparade in de sporthal, waarna de burgemeester van Wassenaar met zijn team van gemeenteraadsleden de marathon openden met een volleybalwedstrijd, tot het einde met de uitreiking van de prijzen en het bekend maken van de opbrengst, geweldig georganiseerd door Run for Rio. 

Asante! Iedereen wederom enorm bedankt voor alle steun en hulp waarmee wij onze droom, een eerlijke kans voor de kinderen van Tanzania, kunnen waarmaken.

Run for Rio - Wassenaar sport voor Tanzania

Klik hier voor de actie van Reina

Kerst 2013 heeft de Montessorischool in Hoorn alles op alles gezet om geld in te zamelen voor Dinka school!

Mijn eigen vrienden, familie en kennissen hebben deze kinderen nog een handje geholpen door ook een bijdrage te leveren. Met dit geld hebben we een kind een jaar lang onderwijs kunnen bieden en hebben we boekenkasten en posters voor de bibliotheek weten te realiseren! Geweldig gedaan iedereen!

Reina Konijn | Hoorn