In 2010 startten Erick Pownall en Kimberly Zandvliet met de realisatie van hun plannen voor het opzetten van de “Dinka School” in het Tanzaniaanse Arusha. Vanuit stichting Dinka, wat staat voor Dutch INitiative Kids Africa, kwam de planvorming tot stand, zijn er financiële middelen gegenereerd en is de eerste fase van het complete plan nagenoeg gerealiseerd. Dit betekent dat er inmiddels twee lesgebouwen met in totaal acht lokalen, een gebouw voor de eetzaal en keuken en een gebouw met slaapzalen gerealiseerd zijn.

In juni 2013 zijn we gestart met de eerste klas van 14 leerlingen die gesponsord werden vanuit Nederland. In januari 2014 zijn we officieel geregistreerd als basisschool en inmiddels gaan er meer dan 140(!!) leerlingen naar Dinka School.

Oprichters Erick Pownall en Kimberly Zandvliet met hun dochters

Erick en Kimberly zijn samen de oprichters van de stichting Dinka in Nederland en verzorgen het management van de Dinka school in Tanzania. Erick is geboren in Tanzania en heeft de kans gekregen om te gaan studeren in Nederland. Na zijn studie (Foto Journalistiek) is hij teruggekeerd naar Tanzania waar ook zijn familie woonachtig is. Hier heeft hij zijn eigen safari bedrijf van waaruit hij zijn inkomen genereert. Kimberly is geboren in Nederland en heeft na het afronden van haar opleiding Sociale Pedagogie een jaar als vrijwilligster voor weeshuizen in Arusha gewerkt. Erick en Kimberly hebben elkaar in Tanzania leren kennen. Zij kwamen erachter dat zij al lange tijd dezelfde droom nastreefden. “Samen staan wij sterker”, geloven wij door middel van de samenwerking tussen een Tanzaniaan en een Nederlandse.

Bekijk hier de aflevering van Grenzeloos Verliefd (Net5) waarbij Erick en Kimberly gevolgd zijn en de Dinka School goed in beeld komt. 

Erick en Kimberly wonen samen met hun twee dochters bij DINKA School in Manyire village, sinds 2011.