Kerstgroet & eindejaarsactie DINKA

dinka-kerst.jpgmaandag 17 december 2018

2008 lijkt zo enorm lang geleden, ik was pas 18. Inmiddels voel ik me een halve Tanzaniaanse. Wat is er veel gebeurd in de afgelopen jaren. In 2008 was ik nog een jong naïef meisje met een droom, een doel en een visie. Samen met mijn man Erick, onze ambassadeur André van Herk, Kees Kroon, stichting Run for Rio en velen anderen zijn wij toen gestart om onze droom waar te gaan maken. Door de jaren heen zijn wij door vele mensen gesteund en wij willen dan ook steeds blijven zeggen hoe dankbaar we iedereen zijn voor het in ons gestelde vertrouwen.

Wij hebben dit jaar prachtig afgesloten met een totaal van 150 leerlingen verdeeld over de groepen, kleuterklas en groep 1-7. Er is in oktober een nieuwe groep kinderen vanuit het lokale dorp begonnen om ze alvast wat Engels bij te brengen voordat ze in Januari 2019 echt mogen starten in hun eigen klas.

Wij maken veel mooie momenten mee in ons leven en werk hier. Bijvoorbeeld tijdens de bezoeken aan de families die wonen in hun lemen hutten. De blije gezichtjes van de kinderen en de verraste en dankbare reacties van de ouders als wij ze komen uitnodigen omdat hun kind gesponsord gaat worden en naar Dinka school kan komen. Dinka School is als een oase middenin een droog en armoedig dorp waar veel Masai mensen wonen en geiten en koeien het grootste deel van de bevolking innemen. De mensen wonen in hutjes gemaakt van koeienpoep en kinderen spelen in de modder en hebben geen boeken of speelgoed.

Midden in dit dorpje staat inmiddels een mooie, schone en veilige school met eigen water en elektra. De kinderen die nog niet bij ons naar school komen staan vaak voor de hekken te fantaseren. “Daar is alles schoon en daar hebben ze groen gras en daar leren kinderen Engels en Frans en werken ze met een computer”. Er gaat een compleet andere wereld voor deze kinderen open en mijn hart maakt iedere keer weer een sprongetje als ik deze lieverds voor het eerst voorstel aan hun nieuwe klasgenootjes en hun prachtig schone uniformpje laten aantrekken. De lach op hun gezicht is onvergetelijk en zo enorm dankbaar. Ondanks de drukte zijn dit de momenten waar ik werkelijk zo enorm gelukkig van wordt.

Voor meer actueel nieuws kunt u een kijkje nemen op onze “Dinkakids facebook”. We hopen dat mensen in Nederland- Wassenaar de Dinka school blijven ondersteunen. Want we hebben uw bijdrage hard nodig om kwalitatief onderwijs te blijven aanbieden. En wij hebben nu een speciale actie: “Een nieuwe Baby klas”. We willen graag de groep van kinderen tussen 2 en 5 jaar gaan scheiden in twee groepen. En dat kost geld. Ieder bedrag is welkom! Gegevens voor een donatie kunt u vinden op de pagina doneren op deze website. 

En voor nu: wij wensen U en Uw familie een hele fijne kerst en een heel gezond en gelukkig nieuw jaar.

Met een hele vriendelijke groet vanuit Tanzania,

Kimberly Zandvliet

« Terug