Update met dankwoord - juli 2018

dinka-team.jpgmaandag 09 juli 2018

Lieve vrienden, sponsors en vrijwilligers van DINKA, 

Wij willen jullie namens het bestuur van Stichting Dinka en Erick en Kimberly van Dinka School in Tanzania heel veel danken voor jullie enorme steun ieder jaar. 

We hebben inmiddels een team van 31 mensen waaronder leerkrachten, chauffeurs voor de schoolbussen, tuinmannen, bewaking, mama's die voor de kinderen zorgen die bij ons wonen, schoonmaaksters en koks. Er gaan in totaal 130 kinderen naar Dinka School waarvan 26 permanent bij ons verblijven. In 2014 begonnen we met slechts 14 kinderen en we groeien nog steeds. 

Kinderen die naar Dinka School komen, genieten kwaliteitsonderwijs wat in Tanzania nergens anders op deze manier voorkomt. Kinderen krijgen naast het gewone onderwijs vele extra's zoals bijvoorveeld ook Franse lessen, ICT lessen, muzieklessen, tuinieren, drama lessen etc. Wij proberen zoveel mogelijk verschillende projecten te ontwikkelen binnen de school zodat de kinderen zeer breed opgeleid worden op allerlei gebied. Kinderen krijgen dus naast de gewone lessen ook de mogelijkheid hun talenten te ontwikkelen. Ze leren piano spelen, fluiten of gitaar spelen, voetballen, basketballen, tennissen, hockey etc. Als ze van de basisschool af komen spreken ze drie talen (Swahili, Engels en Frans). Ze kunnen met de computer werken, weten zich te presenteren en hebben geleerd zelfvertrouwen te hebben en in zichzelf te geloven. 

We zijn enorm trots op wat we in de afgelopen 4,5 jaar hebben bereikt en gaan vol goede moed verder om nog veel meer kinderen een sterke basis mee te geven. Onze eerste groep 7 heeft de beste cijfers voor de eerste overheidsexamens in de regio behaald met op nummer 1 uit 22 scholen een van onze jongens!

Dit alles mede dankzij jullie steun en niet aflatend vertrouwen in ons project. 

Vriendelijke groet, 

Erick Pownall en Kimberly Zandvliet 
Dinka School 
Tanzania 

« Terug