Het Dinka Kinderhart

Stichting Dinka heeft in samenwerking met Leo Kroon en Andre van Herk het Dinka Kinderhart ontworpen.

U kunt het Dinka project steunen door uw bijdrage te leveren aan een bepaald onderdeel van de Dinka School. Gedurende een vooraf aangegeven periode adopteert of sponsort u uw gekozen onderdeel. Door deze bijdrage te leveren steunt u het Dinka project en het onderhoud van uw gekozen gebouw, gebied, straat of ander onderdeel van het project in Tanzania. Er zal, indien gewenst, een naamsherkenning in de vorm van een naambord bij het gekozen onderdeel van het project komen te staan van uzelf, uw stichting of uw bedrijf, gedurende de gehele sponsorperiode.

Plannen voor 2018

We zijn nog steeds hard bezig om de school verder compleet te maken. In 2018 sparen wij voor:

1. EXTRA LAND NAAST DINKA SCHOOL
Voor uitbreiding van faciliteiten, meer ruimte voor onze moestuin, land voor onze koeien etc.

Nog nodig voor uitbreiding van ons terrein: € 5.000,-

2. SCHOOL BUS 5
Om de groeiende groep leerlingen vanuit omliggende steden/dorpen op tijd naar onze school te halen en brengen hebben we nog een bus nodig. Wij danken alvast Kringloopwinkel Recylcing Westland en Stichting Pieter Bastiaan voor hun steun en sparen door voor de vijfde school bus voor eind 2018.

Op dit moment hebben we nog een tekort van € 7.350,- voor een extra schoolbus.

3. ENTRÉE
De entree van Dinka School moet opgeknapt worden voor meer veiligheid doormiddel van een muur. Ook willen wij een parkeerplaats creeren voor de bussen zodat deze niet in de modder gewassen worden. En willen we graag het entree huisje opknappen.
Wij danken alvast Stichting XOPX, en Meneer en Mevrouw Poustochkine en Kringloopwinkel De Kring Reeuwijk en alle mensen die na het zien van de Grenzeloos verliefd uitzending op Net5 hebben gedoneerd, de opbrenst van het feest van Marci uit Wassenaar, de donatie van de vrijwilligers van Juli van Bouworde uit Belgie en Up Africa maar we sparen nog verder.

Wij hebben nog een tekort van € 4.236,-

NIEUW PROJECT: SPAREN VOOR SOLAR EURO 27.500
Elektriciteit is op ons complex een noodzakelijk goed. Het is nodig om te kunnen koken, veiligheid, verlichting en communicatie mogelijk te maken. Voor de computers waarop onze leerlingen les krijgen en voor de lichten 's avond, in de kinderkamers van de kinderen die bij ons op school wonen. Om voldoende elektriciteit te verzamelen zouden we graag een aantal eigen zonnepanelen willen installeren in de vorm van een SOLAR UNIT. Zo kunnen we, na installatie, onze eigen stroom opwekken en zijn we niet meer afhankelijk van (dure en onbetrouwbare) elektriciteit die wordt geleverd via het Tanzaniaanse lichtnet.

Graag danken wij alvast Haëlla Stichting voor hun mooie donatie maar we sparen graag verder.
Op dit moment hebben we nog een tekort van €25.000,- voor deze unit.

Doneer specifieke doelen

OmschrijvingKosten
Sponsor een klaslokaal € 5.000 per jaar
Met de sponsoring van een klaslokaal voorziet u in het jaarlijks onderhoud en de kosten van de salarissen van de leerkrachten van een klas.
Sponsor een schoolbus € 20.000
Met de sponsoring van de schoolbus kunnen wij leerlingen vervoeren van Arusha naar de Dinka school.
Sponsor de speeltoestellen € 20.000
De Dinka school heeft op dit moment geen speeltoestellen. De leerlingen moeten zich kunnen uiten als kinderen en daarom vinden wij het erg belangrijk om op verschillende plekken speeltoestellen te installeren.
Adopteer het kippenhok € 300 per jaar
Adopteer de koe € 500 per jaar
Adopteer de geiten € 400 per jaar
Wij willen graag dieren houden zodat wij de melk en eieren kunnen gebruiken voor de leerlingen. Ook zullen de leerlingen extra lessen krijgen over het onderhoud en de verzorging van de hokken en de dieren. Met de adoptie van dieren sponsort u het onderhoud van de dieren en hun leefomgeving gedurende een jaar.
Adopteer de boerderij € 3.000 per jaar
De boerderij zal een belangrijke inkomstenbron zijn voor de Dinka school. Ook kunnen de leerlingen lessen volgen om eigen groenten te verbouwen. Met de adoptie van de boerderij sponsort u het onderhoud van de boerderij gedurende een jaar.
Adopteer een boom € 1.000
Adopteer een eigen plein € 12.000 - Hoofdplein
  € 6.000 - Entree plein
  € 3.000 - Speelplein 1
  € 3.000 - Speelplein 2
  € 3.000 - Speelplein 3
Adopteer een eigen straat € 12.000 - Entree straat
  € 6.000 - Ringweg
  € 6.000 - Ringweg
  € 3.000 - Rivierlaan
  € 3.000 - Slaapzaallaan
  € 3.000 - Klaslokaallaan
  € 3.000 - Klaslokaallaan
  € 3.000 - Eetzaallaan
Met de adoptie van een boom, plein of straat verzorgt u het onderhoud van het school terrein gedurende een jaar.

Je kunt ook een leerling adopteren