De DINKA School

Een uitzicht op een nieuw bestaan

Dinka school staat in een prachtige omgeving, op nog geen half uur rijden van het centrum van Arusha. De grond is vruchtbaar en er grenst een rivier aan de rand van het land. Er is uitzicht op berg Meru en je vindt er een prachtige rust. Een perfecte omgeving voor kinderen om naar school te gaan. Deze kinderen verdienen een veilige en betere omgeving om te kunnen leren, waar zij uitzicht hebben op een nieuw bestaan.

Sustainability plan

Om zorg te dragen voor de duurzaamheid van Dinka school is er voor de school een ‘sustainability plan’ ontwikkeld. Met Dinka School willen wij een voorbeeld geven van ontwikkelingssamenwerking op een nieuwe manier. Een manier van ontwikkelingssamenwerking waarbij de lokale bevolking zelf verantwoordelijk is en niet afhankelijk van sponsors.

Voor het opzetten van een duurzaam project in Tanzania is hulp nodig uit het westen omdat in het land zelf geen geld is. Dinka School zal op den duur zelfstandig functioneel zijn, duurzaam zijn en er zal een structureel resultaat zijn. Het sustainability plan is gericht op inkomsten vanuit Tanzania zelf. Wij hebben als doel de lokale bevolking zelf te laten investeren in een goed project, zelf verantwoordelijkheid te nemen en zelf leren bouwen aan een goed en duurzaam project waarmee zij zichzelf en hun kinderen kunnen helpen aan een betere toekomst.

Doelgroep

De doelgroep van Dinka School is 30% niet betalende leerlingen. Deze leerlingen komen uit erg arme gezinnen en sommige vanuit weeshuizen. Deze kinderen kunnen niet geholpen worden als er geen langdurige bron van inkomsten is. Wij zijn ervan overtuigd dat het betrekken van de lokale bevolking de beste oplossing is om mede landgenoten te helpen die anders geen kansen zouden hebben. Door middel van 70% betalende leerlingen afkomstig van de “rijkere” Tanzaniaanse families, kunnen wij onze doelgroep helpen aan een betere toekomst. Wij streven naar betere educatie met daarnaast goede opvoeding, goede zorg en een veilig thuis.

Wat bieden wij onze kinderen?

  • Een leven met meer kansen
  • Kwalitatief beter onderwijs
  • Een beter bestaan
  • Een toekomst
School kids

Bekijk onze intro video

Schoolbus
Video afspelen over Schoolbus

Wil jij een steentje bijdragen voor DINKA?