Start een DINKA actie!

Heb jij een goed idee?

Start een actie!

Heb jij een goed idee of een leuke actie bedacht om de Dinka school te helpen? Neem dan contact op met Stichting Dinka. We horen graag van je wat jij van plan bent om te helpen. En waar mogelijk zullen wij jouw actie ook ondersteunen.

Vul onderstaande velden in om in contact te komen met Dinkakids en een actie te starten.


Acties in het verleden

“Thank you so much for your generous donations towards the DINKA school. The benefit concert raised just over 1,000 Euro for the school!  Wow!!!  I am so grateful for each of you.  

I thoroughly enjoyed the opportunity to go to Tanzania and get to know the children and the teachers there.  It was nice to offer up the donations, teach and play with the children, give training to the teachers, start up a music program, and soak up the tropical beauty of of this part of Tanzania, and the vast savannah of the Serengeti, as well.

DINKA is anxious to use the donations to continue with the immediate needs of building desks for the teachers, to purchase a 3rd school bus, to build an administration building, and to build additional sleeping areas for the children who board. Obviously, our donations will not provide all of this, but I was pleased, nonetheless, to see how responsibly they are using the donations to improve the school facilities for the children and teachers.

Enjoy some pictures from the school and from our Safari, as well.

Thank you again for your support for this school and the amazing people in Tanzania!

Sincerely,”

Tera Schaumann

Jaarlijks wordt er door sportschool Aerofit in Wassenaar de Spin for life marathon gehouden. Leden van de sportschool “spinnen” op de bekende spin-fietsen voor een goede gezondheid, maar eens per jaar ook voor het goede doel. Een jaarlijks wisselend goed doel, waarbij in 2015 Stichting Dinka is uitgekozen.

De Spin-for-Life actie van Aerofit heeft € 7.335,20 opgeleverd voor de Dinka school!

In september 2015 is daarvan een tweede schoolbus aangekocht!

Lieve familie, vrienden, collegae en bekenden,

Zoals een aantal van jullie weet, heb ik in 2010 het onzalige idee gekregen om op de fiets naar Santiago de Compostela (Spanje) te gaan en dit jaar gaat het gebeuren! 30 mei is het zover en stap ik op de fiets voor een tocht van ongeveer 2600 kilometer… Een fantastische uitdaging moet ik zeggen, zowel op sportief als mentaal gebied.

Los van de sportieve uitdaging wil ik aan deze fietstocht ook een andere prestatie koppelen,  namelijk sponsors vinden die mij voor 1 euro per te rijden kilometer willen steunen. Het geld dat ik op deze manier bij elkaar fiets gaat naar Stichting DinkaKids. Dit is een kleine particuliere instantie, opgezet door een dorpsgenootje, Kimberly Zandvliet. Zij heeft in Tanzania een project opgezet voor wezen en straatkinderen die niet naar school kunnen omdat er geen geld voor is. Zij is nu een aantal jaar bezig om met behulp van allerlei acties geld in te zamelen zodat er een school gebouwd kan worden. Dit jaar is het zover dat er een gebouw staat en nu wordt het zaak dat er middelen gekocht gaan worden om lessen te kunnen gaan geven en om materiaal, leerkrachten, elektriciteit, eten, drinken en water te kunnen betalen.

Niet alleen geld is welkom, ook trouwjurken die in de kast hangen en waar niets meer mee gebeurt zijn van harte welkom. Deze worden daar verhuurd en de inkomsten die ze daar mee genereren gaan voor een deel naar het schoolproject. Kijk op de site voor meer informatie: www.dinkakids.com! Genoeg reden dus om deze jonge mensen te helpen om hun ideaal waar te maken!

Namens DINKAKIDS alvast heel hartelijk bedankt voor uw gulle bijdrage aan deze onderneming!

Karen de Vries

Met deze actie heeft Karen € 4250,- opgehaald. Een fantastisch resultaat! De poort van de DINKA school kan nu gerealiseerd worden, wat zijn we blij!