het verhaal van

Vrijwilligster Caitlin

14 t/m 25 oktober 2014 ben ik samen met 6 andere leerlingen op de Dinka school in Tanzania, Arusha verbleven. Wat een ervaring was dat! De dag dat de kinderen aankwamen werd er uit volle borst een welkomstlied gezongen.

Van te voren hadden we een hoop sportmateriaal ingezameld zodat we de kinderen de sporten konden leren zoals we ze hier ook kennen. Verder werkten we iedere ochtend aan lesvoorbereidingen die we daar achter lieten. Daar kunnen ze nu, ondanks dat we weg zijn, mee aan het werk. Het was super leuk om met deze kinderen te werken, ze waren allemaal super enthousiast en wilden zo graag dingen leren. We dachten dat het nog lastig zou worden aangezien we niet wisten hoe goed de leerlingen Engels zouden praten. Nergens voor nodig, de meesten spraken zo goed Engels. Iedereen snapte het en het verliep allemaal erg leuk.

Naast het sporten gaf ik 2 leerlingen nog extra ondersteuning Engels. De rest van de groep had ook 1 of 2 leerlingen om extra te begeleiden. Dat was ook erg leuk omdat je zo nog beter een kind leert kennen en ze ook nog iets leert op een leuke manier. Kennedy en Christian waren allebei super leuk. Ik kan me de lachjes op hun gezicht nog steeds herinneren. De laatste dag hadden we als afsluiting een sport- en activiteitendag. Dat was echt het hoogtepunt van ons verblijf, de kinderen deden zo leuk mee die dag! Alles verliep perfect en de kinderen hadden zoveel plezier. Alex struikelde aan het einde van de dag en brak zo heel ongelukkig zijn arm… Dit was zo sneu. We hebben hem gelukkig nog op kunnen zoeken in het ziekenhuis en zo op een leuke manier afscheid kunnen nemen.

We moesten na de sportdag afscheid nemen van alle kinderen en dat was erg lastig. We hadden zo’n band met ze opgebouwd en dan is het erg lastig te bedenken dat je ze ineens niet meer iedere dag ziet. Niet alleen de kinderen hebben voor onze geweldige tijd gezorgd. De leraren waren bij de clinic ook zo leergierig! Kimberly en Eriq hadden in de avond nog een gezellige barbecue gepland met de leraren ook erbij.

Ik heb een geweldige tijd bij Dinka school gehad, Kimberly en Eriq heel erg bedankt en ik zou graag nog eens terugkomen om te zien hoe het ermee gaat!