het verhaal van

Vrijwilligster Beau-Jill

Ik ben 7 weken werkzaam geweest op de Dinka school en heb een heleboel leuke dingen kunnen doen! Ik doe de opleiding mode maatkleding en ging voor mijn stage naar Tanzania. Na aankomst op Dinka school werd ik de volgende ochtend verwelkomt door kinderen bij het ontbijt en voelde me gelijk erg welkom!

De eerste dagen heb ik bij sommige klassen gekeken hoe het is en heb ik iedereen leren kennen! Ook heb ik in de eerste dagen besproken hoe en wat ik kan doen voor de school en voor de kinderen. Er waren genoeg projecten waar ik me mee kon bezighouden en ik kon altijd alles vragen wat ik erg fijn vond.

Mijn stage doel was om de kinderen te leren naaien en dat doel is zeker behaald. De kinderen waren heel erg enthousiast en wilde zo veel mogelijk naaien en dingetjes maken zoals kussens, etuitjes en poppenjurkjes. De kinderen zijn super creatief en begonnen met kleine jurkjes en ze waren zo enthousiast dat ze al snel iets groter wilde maken. Zo hebben een paar van de kinderen supermooie jurken, rokken en T-shirts gemaakt die ze zelf kunnen dragen.

Naast het naaien heb ik heel veel leuke dingen gedaan met de boarding kinderen zoals buiten voetballen, films kijken, muziek luisteren, zingen, dansen, samen eten en huiswerk maken. Het was allemaal zo leuk om te doen en het is heel leuk dat de kinderen zo enthousiast zijn. Ik ben heel veel te weten gekomen over de kinderen en over de cultuur, iedereen is erg vriendelijk en erg open.

Op een schooldag hielp ik de juf in klas 1 tot de lunch. En na de lunch hield ik me bezig met het praktijk gedeelte van mijn opleiding. Zo heb ik voor de boardingkinderen een rok, een jurkje, maskers en wat etuis kunnen maken en heb ik wat verstelwerk voor de kok kunnen doen.

Ik heb heel veel geleerd en Ik kijk heel erg positief terug op mijn verblijf bij Dinka. Het was een hele mooie ervaring en ik zou graag nog eens teruggaan.