het verhaal van

Vrijwilligster Jamie

De afgelopen twee maanden heb ik vrijwilligerswerk gedaan op Dinka school en heb de tijd van mijn leven gehad. Ik heb erg veel geleerd als leerkracht, maar ook als mens en over de Tanzaniaanse cultuur.

Ik werd heel goed opgevangen en we bespraken wekelijks de taken en verwachtingen, dat was fijn. Ook stond Kim altijd open voor vragen of als je iets wilde bespreken.

Naast dat ik het onderwijs op Dinka school heb gezien, heb ik ook een kans gekregen om via Dinka naar een overheidsschool te gaan en naar een internationale school. Het was erg interessant om de verschillen tussen de drie soorten scholen te zien en te kunnen vergelijken. Het belangrijkste verschil tussen Dinka school en veel andere scholen is dat er niet geslagen wordt op deze school en dat was voor mij heel belangrijk.

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik deze kans op Dinka heb gekregen en dat ik zoveel waardering mocht ontvangen. Ik heb onwijs genoten tijdens de gym, drama en knutsellessen met de kinderen. Maar de hoogtepunten waren Halloween – dat alle kinderen verkleed kwamen en super enthousiast waren – en closing day. Voor closing day hadden we met de hele school een theaterstuk voorbereid en gespeeld en dat was echt een super afsluiter!

Dankjewel voor jullie openheid, dat ik de kans kreeg alles te vragen en deze fantastische ervaring!!

Jamie