het verhaal van

Vrijwilligster Linda

De afgelopen 10 weken heb ik met heel veel plezier doorgebracht op Dinka School. Ik was nog nooit eerder in Afrika geweest en wist dus niet goed wat ik kon verwachten. Echter bleek alles nog veel leuker en mooier te zijn dan dat ik me had voorgesteld. De mensen zijn erg vriendelijk, geïnteresseerd en dankbaar en zowel de leerlingen als leerkrachten staan zeer open voor nieuwe ideeën.

Aangezien ik doordeweeks samen met twee andere vrijwilligers verbleef in het vrijwilligershuis op school, wat overigens voorzien is van heel veel faciliteiten, had ik veel contact met de boarding kinderen. We aten gezamenlijk, speelden buiten schooltijden op het basketbalveld, deden soms huiswerk samen en vlak voor het slapengaan lazen we wel eens een boekje in hun slaapkamers. Dit contact was een verrijking van mijn verblijf op Dinka School aangezien ik me geen enkel moment hoefde te vervelen. In de weekenden ging ik er bovendien vaak op uit samen met andere vrijwilligers en hebben we de Afrikaanse cultuur goed leren kennen.

Tijdens de schooluren heb ik vooral veel geassisteerd in pre-school door extra begeleiding te geven tijdens de reken-, schrijf-, en leeslessen. Daarnaast gaf ik ook arts- en sportlessen en schreef ik wekelijks een nieuwsbrief voor de ouders. Ik heb het altijd onwijs naar mijn zin gehad in deze klas en de samenwerking met Madam Christina was erg leuk!

Naast mijn bezigheden in pre-school heb ik ook extra persoonlijke en academische begeleiding gegeven aan een aantal leerlingen uit de lower classes en gaf ik samen met de andere vrijwilligers de sport- en theaterlessen aan de upper classes. Zeker het kat-en-muisspel en slagbal (door de kinderen Dutchbal genoemd) waren favoriet!

Kortom, ik ben een hele hoop ervaringen en herinneringen rijker en kijk met een tevreden gevoel terug op de mooie tijd die ik heb gehad op Dinka School. Hopelijk kan ik in de toekomst nog een keer terugkomen en zien hoe het dan gaat met de kinderen en het groeiende project.