het verhaal van

Vrijwilligster Quirine

Ik ben net terug na bijna 2 maanden vrijwilligerswerk te hebben gedaan op Dinka school en heb er zo’n fijne tijd gehad! Op de school heb ik bij verschillende activiteiten mijn steentje kunnen bijdragen. Zo heb ik sportlessen gegeven, geholpen bij kook- en knutsellessen en kinderen bijles gegeven in Engels en handwriting. Daarnaast heb ik in de pre-school veel kunnen helpen met verschillende activiteiten. Van huiswerk nakijken, tot de nieuwsbrief maken tot oefenen met schrijven.

Tijdens mijn tijd op Dinka school heb ik hele fijne begeleiding gehad. Af en toe sprak ik samen met Kimberly door hoe het ging, waar ik nog mijn bijdrage aan kon leveren en wat ik zelf graag nog zou willen doen. Dat was heel fijn!

Ik verbleef op hetzelfde terrein als de school, in het vrijwilligershuis. Dat was heel leuk, zo kon ik ’s middags de kinderen in boarding helpen met huiswerk en als ze daarmee klaar waren lekker even buiten sporten, gewoon gezellig kletsen of spelletjes doen en ’s avonds aten we ook altijd met elkaar. Het was voor mij heel leerzaam om te werken in een totaal andere cultuur. Daarnaast heb ik ook een hoop geleerd van de docenten en kinderen op school. Hoe zij over dingen denken, waar ze vandaan komen en hun kijk op de wereld. Dat is allemaal zo anders dan bij ons in Nederland en dus heel leerzaam en interessant.

In de weekenden kon ik er altijd op uit naar de stad of voor andere leuke excursies. Daardoor heb ik ook een stukje meer van de Tanzaniaanse cultuur leren kennen. Ik ben heel blij dat ik de kans heb gekregen om dat allemaal van zo dichtbij mee te mogen maken! Ik ben heel dankbaar voor de goede begeleiding en de mooie tijd die ik heb gehad bij Dinka school. Een ervaring die ik voor de rest van mijn leven mee zal dragen en ik hoop snel terug te kunnen komen om te zien hoe het mooie project zich verder zal ontwikkelen!